Crayon Fade

Vuosia sitten tein useita, peräkkäisiä huivikokeiluja. Kun työn alla olevassa huivissa ilmeni oleellinen tekninen vika, keksin uuden version ja aloitin alusta. Muutaman yritys- erehdys -kierroksen jälkeen onnistuin. Huivista tuli Crayon Play, jonka julkaisin syksyllä 2015.

Crayon Play -huivi levitettynä
Crayon Play -huivi

Huivin muoto oli niin hyvä, että halusin neuloa useamman. Pari vuotta myöhemmin valmistui Crayon Fade. Tein myös pari pientä teknistä muutosta, mutta enimmäkseen silmukat ovat samat, kun taas värejä käytetään aivan eri tavalla. Siinä missä Crayon Playn idea oli hillitä superkirjavan langan väri-ilottelua neulomalla sitä vuorokerroksin yksivärisen langan kanssa, Crayon Faden juju on vaihtaa väriä liu’uttaen.

Crayon Fade -huivi levitettynä
Crayon Fade -huivi

Pidän mallihuivin väreistä todella paljon. Se on myös käytössä toimiva, joskin seuraavalla kerralla taidan pienimmän koon sijaan neuloa koon M, ehkä jopa koon L. Mielessä välkky jonkinlainen häränsilmä useine väreineen, liukuen joko tummasta vaaleaan tai ehkä vielä mieluummin vaaleasta tummaan.

Huivi aloitetaan luomalla monta sataa silmukkaa käyttäen Judy’s Magic Cast-on -aloitusta. Sen jälkeen neulotaan ympäri huivin aloituskohdan lisäten samalla silmukoita muutamissa paikoissa, jotta saadaan aikaan oikea, hyvin harteilla pysyvä muoto. Kerrokset ovat pitkiä ja lisäyskohtia on vain viisi – oivallinen telkkarineule! Lopuksi tehdään röyhelö, osin estämään reunan rullautuminen, osin, koska röyhelöt näyttävät upeilta.

Crayon Fade -huiviohje on nyt saatavilla Ravelryn ja Payhipin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *