Nummi

Nummi-huivin tarinan joudun aloittamaan sitä edeltäneestä huiviprojektista. Lapseni halusi vaaleanpunaisen huivin. Löysin sopivan ohjeen ja aloin neuloa. Parinkymmenen kerroksen jälkeen aloin keksiä joukkoon omiani, ja pian totesin, että haluankin tehdä lisäykset eri tavalla kuin ohjeessa. Aloitin alusta.

Neuloin kolmiohuivia aina oikein, ja laitoin väliin kapeita raitoja sileää neuletta. Keksin sopivia raitayhdistelmiä matkan varrella. Neuloin huivia monesti ollessani ulkona lasten kanssa. Tuon huivin nimeksi tuli Matka. Erinäisistä syistä en kuitenkaan kirjoittanut siitä ohjetta.

Lapsen huivista tuli niin mainio, että halusin samanlaisen itsellenikin. Kuten lapsenkin huivin kanssa, en suinkaan tyytynyt jo kertaalleen neulottuun versioon, vaan keksin taas parannuksia. Pohja oli sama: ylhäältä alas neulottava kolmio, jolla on leveyttä selvästi enemmän kuin syvyyttä. Siten se sopii myös lyhyempiselkäisille käyttäjille.

Koska lanka ei ollut tasapainoista, sileä neule olisi vetänyt vinoon. Epätasapainoinen lanka on liian kierteellä jompaankumpaan suuntaan ja siksi sileä neule vääntyy ensimmäisessä pesussa vinoon. Neliöstä tulisi siis salmiakin näköinen vinoneliö. Jotta neuloksen silmukat saa pysymään suorassa kulmassa toisiinsa nähden, tarvitaan yhtä paljon oikeita ja nurjia silmukoita. Siksi neuloin huivin enimmäkseen aina oikein. Laitoin tähänkin huiviin mukaan kapeita raitoja sileää neuletta. Tällä kertaa mietin etukäteen, miten rytmitän erilaiset kerrokset. Ainakin taulukkoni näytti todella hyvältä, joten miksei huivikin näyttäisi.

Nummi-kolmiohuivi auki levitettynä

Huivi oli TV-neulontaa parhaimmillaan. Yksinkertainen malli ja paljon pitkiä kerroksia. En pitänyt kiirettä, sillä aina pitää olla kesken jokin sopiva, aivoton neule. Sen voi ottaa esiin, kun muut neuleet menevät pieleen.

Nummi-huivi harteilla - nurja puoli
Nummi-huivin nurja puoli

Saatuani huivin valmiiksi kirjoitin ohjeen. Yritin mitata huivistani tiheyttä, mutta raidat olivat sen verran ohuita, etten saanut luotettavaa lukemaa kerrostiheydelle. Siispä neuloin vielä mallitilkun. Yleensä se neulotaan ennen varsinaista neuletta, mutta tällä kertaa teinkin päinvastoin!

Nummi-huivin ohje on nyt ostettavissa Payhipin ja Ravelryn kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *