Videot

Olen tehnyt muutaman tekniikkavideon auttamaan joidenkin neulemallieni kanssa.

Silmukoiden luominen kaksivärisellä Cable cast-on -menetelmällä

Käyttämäni kaksivärinen cable cast-on -menetelmä poikkeaa kahdelta osin muiden käyttämästä: ensinnäkin, teen vetosolmun vain yhdellä värillä, toiseksi, poimin langan aina toisen langan alta. Jälkimmäinen johtaa lankojen kiertymiseen toistensa ympäri, joten kovin monen silmukan luomiseen tuo ei ole käytännöllinen menetelmä.
Videolla vihreä lanka vastaa sitä, jolla myöhemmin neulotaan huivin tai muun neuleen reunasilmukat. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalleihin: Humus, Honka

Silmukoiden poimiminen patenttineuleena tehdyn neliön reunoista

Poimitaan silmukoita kaksivärisenä patenttineuleena tehdyn aloitustilkun reunoista. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalliin: Humus


Silmukoiden poimiminen patenttineuleena tehdyn neliön reunoista (keskus aina oikein)

Poimitaan silmukoita kaksivärisenä patenttineuleena tehdyn aloitustilkun reunoista. Kerroksen keskellä neulotaan patenttineuleen sijaan aina oikein. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalliin: Honka

Itu-huivin aloitus

Itu on kulmasta aloitettava kolmiohuivi, joka neulotaan kaksivärisenä patenttineuleena. Huivin tuppiloreuna neulotaan yhtä aikaa muun huivin kanssa. Videolla näytetään, miten huivin alku neulotaan sen jälkeen, kun on tehty muutamia kerroksia tuppiloa. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalliin: Itu

Kaksivärisen patenttineuleen tuppilopäättely

Tuppilopäättely huiviin, joka on neulottu kaksivärisenä patenttineuleena ja siten, että reunan tuppilo tehdään yhtä aikaa muun huivin kanssa.
Videolla käännetään ensin reunan tuppilo niinpäin, että saadaan yläreunan tuppilo jatkumaan siististi reunan tuppilosta. Sen jälkeen päätellään silmukat niin, että samalla päättelyreunaan muodostuu tuppilo. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalliin: Itu

Tuppiloreunan silmukointi

Huivin ympäri kulkevan tuppiloreunan päät silmukoidaan yhteen. Ennen videon alkua lanka on valmiiksi katkaistu ja pujotettu kanavaneulan silmästä. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalliin: Itu

Keskitetty tuplakavennus silmukkamerkkiä siirtäen

Keskitetty kahden silmukan kavennus, jossa silmukkamerkkiä siirretään: nosta 1 nurin, poista silmukkamerkki, siirrä nostettu silmukka takaisin vasemmalle puikolle, aseta silmukkamerkki – merkki siirtyi yhden silmukan verran oikealle – nosta kerralla 2 oikein, nosta 1 oikein, neulo kaikki kolme nostettua silmukkaa oikein yhteen takareunoistaan. (Huom: Videossa ei ole lainkaan ääntä.)
Liittyy neulemalliin: Taina’s Arrow