Miriam

Miriam on vuoden 2018 Tour-de-Sock -sukkakilpailun lämmittelymalli. Miriam neulotaan varresta alaspäin kirjoneuleena. Jos kirjoneule takkuaa, tämä on mielestäni aika hyvä malli harjoitteluun, sillä värijuoksut ovat lyhyitä ja kuvio on erittäin yksinkertainen. Voit keskittyä käsiisi kaavioiden sijaan.

Miriam-sukat edestä

Idea malliin oli ollut mielessäni jo joulukuusta 2015, kun suunnittelin toista sukkamallia erääseen muuhun sukkakilpailuun. Tuo malli ei lopulta ollut niin hyvä, että olisin voinut lähettää sitä, ja vauvaa hoitaessa aikakin loppui pahasti kesken tuolloin, joten en julkaissut sitä lainkaan. Miriam kuitenkin jäi takaraivooni odottamaan sopivaa hetkeä.

Miriam-sukat sivulta ja takaa

Kesällä 2017 lopulta otin Miriamin “pöydälle” ja aloin työstää sitä. Pian ilmeni kuitenkin uusia mutkia matkaan: pari sormeani kipeytyi niin, että joudui jättämään sukan keskelle kantapäätä. Viime talvena sitten näin Tour-de-Sockin Ravelry-ryhmässä viestin, jossa haettiin sukkamalleja kuluvan vuoden kilpailuun. Näin Miriamin tilaisuuden koittaneen ja jatkoin työtäni sen parissa. Se osoittautui huomattavasti haastavammaksi kuin olin ajatellut mutta lopulta erään suuremman remontin jälkeen sain sen valmiiksi. Ehdin lähettää sähköpostin jopa päivää ennen deadlinea!

Miriam-sukat, pohja

Miriam on tällä hetkellä saatavilla vain Tour-de-Sock -sivuston kautta, ja vain rekisteröityneille kisaajille. Kilpailu tosin ei ole millään tavalla velvoittava, mitään ei ole pakko neuloa eikä kisasta putoa pois, joten kuka tahansa voi rekisteröityä. Maksu on 10 dollaria (USD) ja se menee Paypal-kulujen ja palkintojen postikulujen kattamisen jälkeen Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestölle. Rekisteröityä voi heinäkuun 5. päivään saakka lomakkeella, jonne on linkki tällä sivulla.

Miriam-sukat sivulta

Miriamista on kilpailun ajan tarjolla vain englanninkielinen versio. Suomenkielisen version julkaisen tämän kesän Tour-de-Sock -kilpailun päätyttyä, toivottavasti jo syksyn aikana, samaan aikaan kun laitan englanninkielisenkin version tarjolle myös muille kuin kilpailijoille.

Miriam-sukka, valkokirjava

Viimeisessä kuvassa on alkuperäinen sukka, jota työstin kiireellä helmikuussa. Muissa kuvissa on myöhemmin keväällä tekemäni pari, jonka sukissa on keskenään eri väridominanssi – siksi toinen näyttää vaaleanpunaiselta ja toinen siniseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *